Китайски изследователи разработиха електронна кожа (e-skin), позволяваща на роботите да

...
Китайски изследователи разработиха електронна кожа (e-skin), позволяваща на роботите да
Коментари Харесай

Китайски изследователи разработиха електронна кожа

Китайски откриватели създадоха електронна кожа (e-skin), позволяваща на роботите да направляват в заобикалящата ги среда посредством допиране в тъмното, когато видимостта е лимитирана.

Електронната кожа с мек гел имитира свойствата на човешката кожа, характеризира се с еластичност и дарба за самовъзстановяване. Тя е в положение да открива промени в температурата и налягането, което в допълнение усъвършенства неговата полза за потребление в роботи.
-->
Основна компликация при създаването на електронна кожа от дълго време е неналичието на подобаващи композити с физикохимични и сензорни свойства като човешката кожа. Екипът от откриватели от Югоизточния университет откри решението, като създаде тази нова електронна кожа, основана на естествена коприна, протеинов материал.

Те също по този начин добят абсорбиращи вода калциеви йони, едва киселинни водородни йони и двуизмерни наноматериали, чувствителни към тласъци от околната среда, с цел да синтезират електронната кожа.

„ Електронната кожа се лекува сама “, добави Дуан, отбелязвайки, че присаждане на кожа може елементарно да се направи посредством прикрепване на ново парче към нараненото. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР