Китайски и руски ядрени компании ще подпишат сделка за над

...
Китайски и руски ядрени компании ще подпишат сделка за над
Коментари Харесай

Китай и Русия ще подпишат договор за изграждане на ядрени реактори на стойност 1,7 милиарда щатски долара

Китайски и съветски нуклеарни компании ще подпишат договорка за над 1,7 милиарда щатски $ за построяването на трети и четвърти реактори на нуклеарната електроцентрала Сюдапу, което ще ускори съдействието в региона на нуклеарната енергетика сред двете страни.

Строежът на двата реактора на електроцентралата, която се намира в североизточната китайска провинция Ляонин, би трябвало да стартира през октомври 2021 година и август 2022 година, обявиха от Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC), без да прецизират датата на подписването на контракта, осведоми bulgarian.cri.cn.

Според договорката Русия ще поеме напълно отговорността за дизайна, до момента в който Китай ще дава отговор за проектирането на съответни елементи, като общото разположение и стандартния остров. И за двата реактора ще бъдат употребявани проектирани от Русия реакторни устройства VVER-1200 / V491, с топлинна мощ от 3 212 мегавата. Ядрената централа ще бъде с живот от 60 години.

Ядрените централи Сюдапу и Тиенуан (в провинция Дзянсу) са част от договорка за 20 милиарда щатски $, подписана през юни сред CNNC и съветската държавна корпорация „ Росатом ". Тя е най-големия план в двустранното съдействие в нуклеарната сфера.

До ноември 2017 година броят на нуклеарните блокове в континенталната част на Китай доближи 37, което подреди страната на трето място в света, а сега в развой на създаване са още 19. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР