Китайската цивилизация, една от най-древните цивилизации, е направила редица открития,

...
Китайската цивилизация, една от най-древните цивилизации, е направила редица открития,
Коментари Харесай

Изкуството за приготвянето на перфектния червен чай

Китайската цивилизация, една от най-древните цивилизации, е направила редица открития, измежду които и чаят. Според преданията това се случва към 2 700 година прочие н. е., а за изобретател на чая се показва китайският император Шен Нунг, който ръководи в продължение на цели 17 генерации. Името му остава в историята на Китай непроменяемо свързвано с познанието за билките и растенията и продължава да е на респект измежду всички аптекари.

След всичко казано дотук следва, че в случай че човек желае да се запознае с историята на чая, с другите типове чай, с метода на приготвянето му и с чаените обичаи, би трябвало да се обръща към неговите китайски корени и да следва китайските схващания за чая, въпреки тази топла напитка към този момент да се сервира на всички места по света.

Според китайците има шест типа чай, които като се изключи белите и цветните чайове, се разграничават по цвета на отварата, която се получава при запарването им. Сред тях от необикновен интерес е аленият чай, доста известен на Запад. Ето какво е значимо да знаете за него и за метода, по който можете да си го приготвите:

1. Червеният чай има червеникав до тъмнокафеникав цвят откакто бъде спарен.

2. Класическият метод за подготвяне на множеството чайове, измежду които е аленият, е да се поставя по 1 ч. л. чай за всяка чаша и 1 за каната. След това се прибавя вряла вода и се изчаква към 3- 5 мин, с цел да се получи хубава отвара.

3. Червеният чай е измежду най-разпространените в Европа.

 Изкуството за приготвянето на съвършения червен чай

4. Почти всички чайове, които се оферират във Англия, са червени. Особено прочут е Darjeeling First Flush, който има доста мощен усет и мирис. Чаените му листа се берат единствено през месец април и поради високото им качество този тип чай е именуван постоянно Шампанското на чайовете.

5. Заради мощният мирис и усет на алените чайове доста хора избират да прибавят към него цветове от разнообразни цветя, трансформирайки го по този метод в пъстър чай. Важното е да не се не помни, че ароматът на същинския чай би трябвало да е в съответствие 70 % към този на цветовете.

6. Към аления чай можете да прибавите както мед, по този начин и лимон, тъй като неговият мирис няма да намалее, което е измежду главните му характерности.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР