Китайската централна банка обяви в петък за незаконни всички транзакции,

...
Китайската централна банка обяви в петък за незаконни всички транзакции,
Коментари Харесай

Китай обяви за незаконни всички транзакции с криптовалута

Китайската централна банка разгласи в петък за противозаконни всички транзакции, свързани с биткойн и други виртуални валути , като ускори акцията за блокиране на потреблението на неофициални цифрови пари, оповестява АП.

На китайските банки бе неразрешено да боравят с криптовалути през 2013 година, само че държавното управление издаде увещание тази година.

Това отразява формалната угриженост , че копаенето и търговията с криптовалути евентуално продължава или че държавната финансова система може да бъде индиректно изложена на опасности.

Известието от петък разяснява, че биткойн, етериум и други цифрови валути нарушават финансовата система и се употребяват при пране на пари и други закононарушения .

" Всички транзакции с деривати на виртуална валута са противозаконни финансови действия и са строго неразрешени ", се споделя в обявата на Китайската национална банка.

Промотиращите криптовалути споделят, че разрешават анонимност и еластичност, само че китайските регулатори се тормозят, че може да отслабят контрола на ръководещата комунистическа партия над финансовата система и споделят, че биха могли да оказват помощ за прикриване на незаконна активност.

Народната банка на Китай създава електронна версия на юана на страната за безкасови транзакции , която може да бъде проследена и следена от Пекин.

 ЕЦБ контролира криптовалутите до края на годината и се заема с медиаторите
ЕЦБ контролира криптовалутите до края на годината и се заема с медиаторите

Панета: Централните банки пазят по-добре поверителността на цифровите плащания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР