Китайската столица Пекин затвори десетки метростанции и автобусни маршрути с

...
Китайската столица Пекин затвори десетки метростанции и автобусни маршрути с
Коментари Харесай

Пекин затваря метростанции и спира автобуси, за да ограничи разпространението на COVID

Китайската столица Пекин затвори десетки метростанции и автобусни направления за да ограничи разпространяването на COVID-19, предадоха международните осведомителни организации.

Според снабдители на транспортни услуги към този момент не работят повече от 40 метростанции, което е към една десета от метромрежата, както и 158 автобусни линии. Повечето от спрените станции и направления са в квартал Чаоян, епицентър на епидемията в Пекин, където се записват десетки нови случаи на Коронавирус дневно. С тези ограничавания Пекин се пробва да избегне цялостния локдаун, какъвто бе натрапен в Шанхай преди повече от месец.

Друг огромен китайски град – Джънджоу, вкара работа от вкъщи и други ограничавания за цялата идната седмица. Така и този огромен промишлен център с население от 12,5 млн. се причисли към десетки огромни градове с цялостен или непълен локдаун.

В столицата Пекин продължава всеобщото тестване, затворени са доста учебни заведения и промишлени предприятия в региони с висок риск от разпространяване на инфекцията.

Много хора не престават да се запасяват с хранителни артикули, опасявайки се от цялостен локдаун. В 12 от 16-те региона на Пекин се организира втората от общо трите планувани акции за всеобщ скрининг, които стартираха през предходната седмица.

Най-сложна обаче остава. След повече от месец в локдаун, преобладаващата част от хората в най-големия китайски град и негов финансов център към момента нямат право да напущат жилищата си.

Част от жителите на Шанхай са се възползвали от краткотрайното облекчение на защитните ограничения, което е в действие от неделя и дава право единствено на един член на семейството да излезе за къса разходка и бързо извършване на покупки в супермаркетите.

По последни данни в Шанхай са открити 63 нови случая отвън зоните с най-строг режим на ограничавания. Според управляващите политиката за „ нулев Коронавирус “ има за цел да избави допустимо най-вече животи. Те дават образец с милионите смъртни случаи от Коронавирус в доста страни отвън Китай, където рестриктивните мерки са били отхвърлени и е било решено, че хората могат да живеят с Коронавирус, даже когато инфекцията се популяризира.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР