Китайската компания Qing Tao Energy стартира масовото производство на акумулаторни

...
Китайската компания Qing Tao Energy стартира масовото производство на акумулаторни
Коментари Харесай

Започна серийното производство на безопасни акумулаторни батерии с твърд електролит

Китайската компания Qing Tao Energy започва всеобщото произвеждане на акумулаторни акумулатори с корав електролит. Новите акумулатори са напълно безвредни за потребление и оферират по-добри енергийни параметри от сегашните литиевойонни акумулаторни акумулатори.

Китайските медии оповестиха, че младата компания Qing Tao Energy Development Co е почнала всеобщото произвеждане на твърдотелни акумулаторни акумулатори (Solid State Battery, SSB). Плътността на акумулираната сила в новите акумулатори е 400 ватчаса на кг (Wh/kg). За съпоставяне, литиевойонните акумулатори от най-ново потомство доближават към 250-300 Wh/kg.

Поточните линии за новите акумулатори са конфигурирани в провинция Дзянсу, Източен Китай. Засега индустриалните мощности са задоволителни за производството на 100 мегаватчаса годишно, а към 2020 година е планувано тя да бъде увеличена до 700 мегаватчаса. Това не е доста и тези акумулатори ще са задоволителни за към 2 000 електрическия автомобил годишно, само че с по-дълъг пробег.

Първоначално новите акумулатори ще се употребяват в специфичното съоръжение и цифровата техника на военните, както и в медицината. По-късно ще бъдат препоръчани модели и за потребителската електроника и електрическите автомобили. Интересът към продукцията на китайската компания е голям. Големите автомобилни производители, в това число Volkswagen, Toyota и Dyson, към този момент се приготвят за подписване на контракти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР