Китайската компания Inspur Group, третият по големина доставчик на сървърно

...
Китайската компания Inspur Group, третият по големина доставчик на сървърно
Коментари Харесай

Антикитайските санкции засягат печалбите един от най-големите производители на сървъри в света

Китайската компания Inspur Group, третият по величина снабдител на сървърно съоръжение в света, предизвести вложителите за проблеми - финансовите ѝ резултати за първата половина на годината евентуално ще бъдат доста по-лоши от авансово плануваните. Според The Register повода за спада на облагата са рестриктивните мерки върху доставките на полупроводници, наложени на Китай от редица страни, отпред със Съединени американски щати.

Inspur има много клиенти, освен в Китай, само че и измежду международните дистрибутори, както и редица партньорства със западни ИТ колоси като IBM или Cisco. Въпреки това налагането на наказания значи, че компанията няма да може да се снабди с най-съвременните ускорители на AMD и NVIDIA. Според предварителната прогноза за първата половина на 2023 година спадът в облагите ще бъде 60-70%, а в приходите - с -30%.
-->
Самият производител показва " лимитираното предложение " на ускорители и обвързваните с тях решения със особено предопределение измежду аргументите за финансовия спад. С други думи, антикитайските наказания в действителност работят. Известно е, че Inspur Group беше включена в черния лист на Съединени американски щати за експорт още през март тази година. Регулаторните органи на Съединени американски щати са подхванали ограничения, с цел да подсигуряват, че фирмите, свързани с активността на Inspur, също няма да й оказват помощ да заобиколи глобите.

Подобни вести няма по какъв начин да не зарадват съперници като Dell, HPE и Lenovo, които са директни противници на Inspur на пазара на сървърен хардуер и поддръжка, само че за разлика от китайския си противник не са обвързани с ограничавания за доставка на съставни елементи. Въпреки че не могат да доставят решенията си, оборудвани с най-съвременни чипове NVIDIA и AMD, и на китайския пазар, те са отворени за съвсем всички други райони на света.

Всъщност става дума за изтласкване на мощен съперник от играта. Инвеститорите бяха толкоз изплашени от вероятността за понижаване на облагите и от въздействието на глобите като цяло, че акциите на Inspur паднаха с 10 процентни пункта. Оттогава обаче цената им се възвърне до равнищата от началото на тази седмица и сигурно е по-висока от тази, която беше откакто Съединени американски щати за първи път включиха Inspur в листата със наказания за съдействие с китайската войска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР