Китайската компания Хуауей заведе дело в американския съд срещу Министерството

...
Китайската компания Хуауей заведе дело в американския съд срещу Министерството
Коментари Харесай

Huawei даде на съд търговското министерство на САЩ

Китайската компания „ Хуауей ” заведе дело в американския съд против Министерството на търговията на страната, като изиска връщането на иззетото телекомуникационно съоръжение, което се намира в Аляска, съобщи БГНЕС.

В продължение на две години американските чиновници не могат да решат дали да издадат обособен лиценз за експорт на тази партида съоръжение, която беше изпратена през юли 2017 година за тестване в лаборатория в щата Калифорния, само че в следствие беше изтеглена в Аляска.

Според „ Хуауей ” сдружението е предало на американската страна цялата поискана информация за продуктите, за които по това време не се е претендирал обособен лиценз. Въпреки това, Министерството на търговията в продължение на 20 месеца не е взело решение.

Във връзка с това „ Хуауей ” моли съдът да признае, че администрацията на Съединени американски щати „ нелегално се е въздържала или безпричинно е отсрочила дейностите си ” във връзка с иззетото съоръжение, заяви РИА Новости.

В средата на май Министерството на търговията на Съединени американски щати включи „ Хуауей ” в черен лист, което блокира пътя за компанията да купува съставни елементи и технологии от американски производители. „ Хуауей ” е в листата на фирмите, на които е неразрешено да правят бизнес с американски компании без нужния лиценз.

„ Гугъл ” към този момент приключи съдействието с „ Хуауей ” в области, които изискват прекачване на съоръжение, програмен продукт и механически услуги, като се изключи тези, които са обществено налични при отворен лиценз. По-специално, американската компания е лишила „ Хуауей ” от достъп до актуализации на „ Android OS ”, с които са оборудвани смарт телефоните на китайската компания.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР