Китайската компания Great Wall Motor съобщава, че е представила официални

...
Китайската компания Great Wall Motor съобщава, че е представила официални
Коментари Харесай

Great Wall е първата китайска компания за електромобили, проверена от ЕК

Китайската компания Great Wall Motor оповестява, че е показала публични отговори по антисубсидийното следствие на Европейската комисиям, ориентирано към създадени в Китай електрически транспортни средства.

Производителят също по този начин приканва за обективна и отворена комерсиална среда, написа Reuters.

Напрежението сред Китай и Европейски Съюз нараства, частично поради по-близките връзки на Пекин с Москва след съветската инвазия в Украйна, до момента в който блокът се стреми да понижи зависимостта си от втората по величина стопанска система в света на фона на устрема си за екологичен преход.

" Нуждаем се от обективна и отворена комерсиална среда ", декларира президентът на автомобилния производител Му Фенг в профила си в обществената мрежа Weibo в понеделник. " Имаме увереността, че можем да спечелим конкуренцията в международен мащаб. "

По този метод Great Wall, който е дал отговорите си на Европейската комисия на 11 октомври, става първият авто производител, който го е направил.

" Европа е един от основните стратегически пазари за Great Wall Motor ", споделя Му и прибавя, че компанията има огромни проекти за района, като е почнала работа по желание на място за цех, предвиждайки цялостен потенциал от произвеждане до продажби.

Great Wall Motor възнамерява да построи цех в Европа и Германия е един от претендентите за него, оповестява през май немското издание Automobilwoche.

Брюксел стартира следствието този месец, с цел да реши дали да вкара митнически бариери против това, което ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен назовава „ поток от по-евтин китайски импорт на електрически транспортни средства, ползващ се от държавни дотации “.

Европейска комисия изследва електрическите автомобили, създадени както от китайски производители, по този начин и от компании като Tesla, BMW и Renault в Китай.

Пекин към този момент се оплака от " доста късия " период, който Европейски Съюз е определил за съвещания по следствието, като декларира, че липсват съответни доказателства за нарушавания и то не е в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), напомня още осведомителната организация.

Европейските производители на коли се надпреварват да настигнат китайските в производството на евтини електрически транспортни средства, изключително откакто играчи като BYD, Xpeng и Nio се стремят да разширят активността си в чужбина.

Great Wall Motor се подрежда на осмо място във връзка с продажбите на чисто електрически и хибридни коли в Китай през първите девет месеца на годината, сочат данни от промишлеността.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР