Китайската компания BYD направи крачка по-близо до свалянето от върха

...
Китайската компания BYD направи крачка по-близо до свалянето от върха
Коментари Харесай

Китайският BYD на път да измести Tesla като най-продаван електромобил

Китайската компания BYD направи крачка по-близо до свалянето от върха на Tesla на Илон Мъск като най-продавания производител на електрически транспортни средства в света.

Фирмата съобщи в понеделник, че е продала рекордните 526 000 транспортни средства единствено с акумулатори през последните три месеца на 2023 година

Това беше подкрепено от над 70% растеж на продажбите през декември.

Базираната в Съединени американски щати Tesla е планувана да разгласява последните си тримесечни данни за произвеждане и доставка на транспортни средства преди отварянето на Wall Street във вторник.

За цялата година основаната в Шензен BYD съобщи, че е продала повече от 3 милиона по този начин наречени транспортни средства с нова сила (NEV), което включва транспортни средства единствено с акумулатори и хибриди.

Почти 1,6 милиона от общите й продажби са транспортни средства единствено с акумулатори, сподели компанията.

Индустриалните анализатори предвиждат, че Tesla е продала към 483 000 електрически транспортни средства през последните три месеца на 2023 година и 1,82 милиона за годината като цяло.

Миналия януари господин Мъск сподели, че Tesla има капацитета да реализира 2 милиона доставки през 2023 година, само че от този момент предизвести, че по-високите разноски по заеми оказват напън върху търсенето на коли на неговата компания.

Главният изпълнителен шеф на BYD Wang Chuanfu съосновава BYD със своя братовчед в Шенжен през 1995 година

Компанията си сътвори име като производител на акумулаторни акумулатори - употребявани в смарт телефони, преносими компютри и друга електроника - които се конкурираха с по-скъпия японски импорт.

Започва да продава акциите си на фондовия пазар през 2002 година и диверсифицира, като закупи изпитващия усложнения държавен производител на коли, Qinchuan Automobile Company.

От 2008 година BYD включва Berkshire Hathaway на ветерана от Съединени американски щати Уорън Бъфет като акционер.

Анализаторите споделят, че BYD дължи растежа си на първичния си бизнес - акумулатори. Те са измежду най-скъпите елементи на EV и личното им произвеждане икономисва доста пари на BYD.

Много от съперниците на BYD разчитат на производители на трети страни за акумулатори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР