Китайската икономика я очакват по-добри условия и повече възможности, отколкото

...
Китайската икономика я очакват по-добри условия и повече възможности, отколкото
Коментари Харесай

Тъмните облаци над китайската икономика започват да се разсейват

Китайската стопанска система я чакат по-добри условия и повече благоприятни условия, в сравнение с провокации през 2024 година, считат чиновници от финансовата и икономическа работа на Китайската комунистическа партия, предава Reuters.

Макроикономическите политики ще продължат да оказват поддръжка на икономическото възобновяване ”, съобщи формалната осведомителна организация " Синхуа " в обстоен доклад за Централната икономическа работна конференция, извършена на 11-12 декември, на която висши водачи са показали стопански цели за идната година.

„ Цените в Китай са ниски, равнищата на дълга на държавното управление също не са високи и са налице условия за засилено използване на паричната и фискалната политика “, заяви организацията, цитирайки офиса на Централната комисия по финансови и стопански въпроси.

Въпреки това във вътрешния стопански цикъл не престават да съществуват трудности, защото търсенето, потреблението и вложенията остават слаби. Представители на комунистическата партия обявиха, че през идната година Китай ще се стреми да премине от възобновяване си след пандемията към постоянен растеж на потреблението.

Международният валутен фонд предишния месец ревизира във възходяща посока прогнозата си за напредък на брутния вътрешен артикул на Китай до 5.4% тази година на фона на възобновяване на страната след Коронавирус. Целта на държавното управление е растеж от 5%.

Втората по величина стопанска система в света ще развие и нови области на напредък на потреблението като интелигентните домове, отдиха, туризма и спортните събития. Ефектите от тазгодишното издаване на ​​облигации, пониженията на лихвените проценти, намаляването на налозите и таксите и други политики ще продължат да се усещат и през идната година, се споделя в отчета.

Китай също ще продължи да следи своя усложнен пазар на недвижими парцели и ще се постарае да обезпечи рационално финансиране за фирмите за недвижими парцели.

С общите старания на всички страни, задачите на политиката за попречване на риска за пазара на недвижими парцели и стабилизирането му могат да бъдат изцяло изпълнени “, написа в отчета си " Синхуа ".
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР