Китайската група CEFC и чешко-словашката Penta Investments са обединили сили

...
Китайската група CEFC и чешко-словашката Penta Investments са обединили сили
Коментари Харесай

В битката за собственика на bTV остана само един. И той трябва да плати $2 милиарда

Китайската група CEFC и чешко-словашката Penta Investments са обединили сили в наддаването за европейския бизнес на колоса Time Warner на Стария континент - Central European Media (CME), част от който е и българската група bTV.

Според източници на Reuters компанията PPF, благосъстоятелност на най-богатия човек в Чехия Петр Келнер, се е отказала от покупката и по този начин двете други компании са се съгласили да си партнират, вместо да се конкурират за договорката. Китайската и европейската компании ще би трябвало да обезпечат към 2 милиарда $, с цел да станат новите притежатели ни съдебномедицинска експертиза.

Друг източник на организацията показва, че страните по споразуменията са покрай завършване на договарянията, само че към момента не са ясни детайлите по придобиването.

 Китайски колос влиза в борбата за притежателя на bTV
Китайски колос влиза в борбата за притежателя на bTV

Всичко сочи, че договорка за над 30 телевизионни канала ще има и е единствено въпрос на време, цена и покупател

От Reuters оповестяват, че от Penta и PPF са отказали коментар по изказванията, а от CEFC не са дали отговор на запитването им.

В началото на годината беше оповестено, че сегашният притежател на съдебномедицинска експертиза - Time Warner, ще се слее с телекомуникационния водач в Щатите AT&T. Тогава стана ясно, че групата ще би трябвало да се откаже от част от активите си, с цел да може да бъде осъществена договорката, изчислявана на десетки милиарди долари. В резултат през лятото съдебномедицинска експертиза удостовери, че продава интервенциите си в Словения и Хърватска.

 Сделка на притежателя на bTV бе блокирана от хърватски регулатор
Сделка на притежателя на bTV бе блокирана от хърватски регулатор

CME може да се наложи да продава бързо други бизнеси, в това число в България

Въпреки че обединяването на Time Warner и AT&T беше блокирано от управляващите в Съединени американски щати, от европейската медийна група продължиха да търсят покупател за бизнеса си в Чехия, Словакия, Румъния и България.

Като възможен подобен китайската енергийна и капиталова група CECF беше намесена в края на ноември. Към този миг имаше още няколко сдружения с интерес към бизнеса на съдебномедицинска експертиза - PPF на Петър Келнер, J&T на Патрик Ткач, EPH на Даниел Кретински и Penta Investments на Даниел Кретински.

 Собственикът на bTV продава бизнеса си в Словения и Хърватска Обновена
Собственикът на bTV продава бизнеса си в Словения и Хърватска

Сделката е за 230 милиона евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР