Китайската държавна петролна и газова корпорация China National Offshore Oil

...
Китайската държавна петролна и газова корпорация China National Offshore Oil
Коментари Харесай

Третата по големина китайска петролна компания, се освобождава от активите си в САЩ

Китайската държавна петролна и газова корпорация China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) е почнала съвещания с американската банка JPMorgan по отношение на продажбата на нейните активи в Съединени американски щати за рандеман на шистов газ, заяви Reuters, базирайки се на осведомени със обстановката.

" CNOOC нае JPMorgan като съветник по отношение на евентуално излизане от дяловете си в активи за шистов газ в Съединени американски щати, което ще помогне на компанията да набере към 2 милиарда $. "

CNOOC има дялове в американските залежи Eagle Ford и Rockies, както и в две крупни полета в Мексиканския залив. Според източниците на организацията, компанията води договаряния с английската нефтена и газова компания Harbour Energy за продажба на активите в Мексиканския залив.
 Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола
Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола

Анализатори от Bank of America назоваха 8 съществени рискови фактори

Ще напомним, че през април имаше информация, че китайската компания е почнала обзор на активите си и възнамерява да свие активността си в Канада, Съединени американски щати и Англия, заради компликациите при ръководството на активи в тези страни. Според оценките на Reuters, общият рандеман от тези енергийни активи е към 220 000 барела петролен еквивалент дневно.

Уточнява се, че въпросът с продажбата на активите на CNOOC в Съединени американски щати към момента не е решен дефинитивно и компанията може да се откаже от проектите за продажба, при липса на подобаващи предложения или бърза смяна в политическата обстановка.

CNOOC е третата по величина петролна компания в Китай след CNPC и Sinopec. Основана е през 1982 година, със седалище в Пекин. CNOOC се занимава с произвеждане, преправка и продажба на петрол и природен газ в крайбрежни региони на Китай и в чужбина.
 Китай препродава американски полутечен газ на Европа
Китай препродава американски полутечен газ на Европа

Страната по всяка възможност препродава и съветски газ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР