Китайската Аерокосмическа научна и технологична корпорация работи върху създаването на

...
Китайската Аерокосмическа научна и технологична корпорация работи върху създаването на
Коментари Харесай

Свръхзвуков влак от ново поколение ще се движи с 4000 км/ч

Китайската Аерокосмическа научна и софтуерна корпорация работи върху основаването на свръхзвукови влакове от ново потомство, които ще могат да пътуват със скорост до 4000 км/ч.

Това е 10 пъти по-бързо от сегашните най-бързи влакове стрели (които също се движат в Китай), 4 пъти по-бързо от гражданските полети и 2 пъти по-бързо от скоростта на звука (1225 км/ч).

Учените на китайската компания се стремят да развият супер бързите влакове на бъдещето, които биха могли да " летят на земята ", заяви заместител генералния управител Ли Шъкуан.

" Корпорацията е построила богат опит и насъбрано софтуерно ноу-хау посредством огромни планове и разполага с благоприятни условия за симулация, моделиране и изпробване на огромни планове, както и качества за планиране на свръхзвукови самолети, всяко от които постави основите на плана за супер бърз трен ", разказва проектите на компанията уеб сайтът The Paper.

Свързаната с китайското министерство на защитата корпорация към този момент взе участие в създаването на спътници, елементарни и балистични ракети. Сега проектите й са да сътвори футуристична технология в услуга на елементарните жители.

Китай към този момент разполага с най-голямата мрежа от високоскоростни влакове в света и явно желае да продължи да надминава конкуренцията. Ръководители на софтуерната корпорация обявиха, че ще работят с повече от 20 китайски и интернационалните проучвателен институти, в устрема си да основат заплануваните " летящи " влакове, които да се движат с колосалните 4000 км/ч.

Въпреки че " летящият трен " може да се окаже невероятно да се трансформира в действителност, китайските учени също оповестиха проекти за междуградски трен, който може да се движи с повече от 965 км/ч. Идеята му явно е да се конкурира със супербързата железница hyperloop на американския софтуерен бизнесмен Илон Мъск, чиято скорост може да доближи 1200 км/ч.

Все още не е ясно по кое време hyperloop ще е подготвен и ще бъде пуснат в употреба, само че по-рано тази седмица Мъск показа фрагменти от тестовата писта, където машината доближава 320 км/ч единствено за няколко секунди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР