Китайска делегация, водена от заместник-кмета на побратимения с Варна китайски

...
Китайска делегация, водена от заместник-кмета на побратимения с Варна китайски
Коментари Харесай

Китайска делегация, водена от заместник-кмета на побратимения с Варна китайски град Нинбо, се срещна в морската ни столица с кмета Иван Портних

Китайска делегация, водена от заместник-кмета на побратимения с Варна китайски град Нинбо, се срещна в морската ни столица с кмета Иван Портних. " Варна е извънредно привлекателна със съчетанието на просвета и красива природа и по тази причина съм сигурна, че туристи от нашия град ще идват тук ", съобщи заместител кметът на Нинбо Сю Янан. Китайската делегация взе участие в срещата на върха " 16+1 " в София и дойде във Варна, с цел да беседва за съдействие в сферите на културата, образованието, опазването на здравето и туризма.

Иван Портних стартира концепцията най-старото обработено злато в света от  Варненския  халколитен некропол, да бъде показано в Нинбо - град с население от 7 милиона и 900 хиляди души:

“Варненско като най-старото обработено злато в света. Пътува както добре знаете по целия свят, а пък ние ще се радваме  да сме домакини на изложбата на най- остарелия музей на книжни творби, които се намира в град Нинбо, както и на задълбочаване на  културния продан в разнообразни сфери, спектакъл, балет, опера, фолклорния фестивал. “ - сподели кметът на Варна.

На срещата е станало ясно, че студенти от Нинбо към този момент се образоват във Варненския свободен университета от Висшето учебно заведение по мениджмънт отпускат 10 стипендии за студенти от китайския град. Госпожа Сю Янан сподели, че и в нейния град има специфични стипендии за студенти от Централна и Източна Европа на стойност 30 000 юана, а възпитаници от Варна, които учават китайски, могат през ваканцията да посетят Нинбо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР