Китай заяви в петък, че проучва съобщенията, че и призова

...
Китай заяви в петък, че проучва съобщенията, че и призова
Коментари Харесай

Китай коментира балона над САЩ

Китай съобщи в петък, че изследва известията, че и прикани за успокоение, добавяйки, че " няма желание да нарушава територията и въздушното пространство на която и да е суверенна страна ", предава Associated Press.

Говорителят на външното министерство Мао Нин също сподели, че няма информация дали ще се реализира по график.

На всекидневен брифинг Мао сподели, че политиците и обществеността би трябвало да се въздържат от преценка, " преди да имаме ясно схващане на обстоятелствата " по отношение на отчетите за шпионски балон.

" Китай е виновна страна и постоянно е спазвала прецизно интернационалните закони и Китай няма желание да нарушава територията и въздушното пространство на която и да е суверенна страна. Що се отнася до балона, както загатнах преди малко, ние преглеждаме и ревизираме обстановката и се надяваме, че и двете страни могат да се оправят дружно умерено и деликатно ", сподели Мао.

Високопоставен американски чиновник от Пентагона, че Съединени американски щати имат " доста огромна убеденост ", че обектът е китайски балон за огромна височина и е летял над " чувствителни места " , с цел да събира информация.

Едно от местата, където балонът беше видян, беше над щата Монтана, където се намира един от трите американски силоза за нуклеарни ракети във военновъздушната база Малмстрьом.

Прессекретарят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър сподели, че балонът " сега се намира на височина много над комерсиалния въздушен трафик и не съставлява военна или физическа опасност за хората на земята ".

Райдър сподели, че сходна активност с балон е била следена през последните няколко години и държавното управление е подхванало стъпки, с цел да подсигурява, че няма да бъде открадната сензитивна информация.
 Централно разузнавателно управление на САЩ: Да не се подценяват упоритостите на Китай към Тайван
Централно разузнавателно управление на САЩ: Да не се подценяват упоритостите на Китай към Тайван

Си е наредил на армията си да бъде подготвена да извърши инвазия в самоуправляващ се Тайван до 2027 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР