Китай заяви, че ще подкрепи създаването на комисия под егидата

...
Китай заяви, че ще подкрепи създаването на комисия под егидата
Коментари Харесай

Китай се съгласи на разследване за коронавируса, но при определени условия

Китай съобщи, че ще поддържа основаването на комисия под егидата на Световната здравна организация (СЗО) за оценка на " световния отговор " на ковид , само че след " края на епидемията ".
Пекин реагира на натиска от Запада, по-специално от Съединените щати и Австралия, да се проверява огнището на вируса в Китай в края на предходната година.
" Оценката би трябвало да бъде дадена намерено, транспарантно и всеобхватно в подобаващ миг след края на епидемията ", съобщи пред кореспонденти представителят на китайското външно министерство Хуа Чунчжин.
Тя акцентира, че този ход би трябвало да бъде утвърден от Световната здравна организация или Изпълнителния съвет на СЗО, двата съществени органа на основаната в Женева интернационална организация, съобщи БГНЕС.
Чунчжин особено означи, че това не е следствие против Китай, а оценка, която хипотетично ще обхване всички страни по света.
Няколко страни, в това число Франция, Германия и Англия, през последните седмици приканиха китайските управляващи да подсигуряват бистрота в своите процедури по отношение на ковид. Други страни, като Съединени американски щати и Австралия, стигнаха още по-далече, призовавайки за интернационално следствие на Китай, което ще би трябвало да дефинира повода за пандемията, предадоха френски медии.
Пекин отхвърли самодейността и разкритикува политизирането на рецесията.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР