Китай заяви, че иска да си сътрудничи с новата американска

...
Китай заяви, че иска да си сътрудничи с новата американска
Коментари Харесай

Китай налага санкции на Помпео и 27 бивши служители при Тръмп

Китай съобщи, че желае да си сътрудничи с новата американска администрация на президента Джо Байдън, като в същото време разгласи наказания против " неистина и машинация " на излизащия държавен секретар Майк Помпео и 27 други висши чиновници при Доналд Тръмп , оповестява " Ройтерс ".

Този ход бе знак за гнева на Китай , изключително по обвиняване , което Помпео направи в последния си работен ден , че Китай е направил геноцид против своите уйгурски мюсюлмани , оценка , която определеният от Байдън да наследи Помпео, Антъни Блинкен споделя .

Администрацията на Байдън дефинира китайските наказания против чиновници на Тръмп " непродуктивни и цинични ", съобщи представител на Съвета за национална сигурност на президента Джо Байдън, призовавайки американците от двете партии да осъдят тази акция .

В поразително отменяне на връзките си с Вашингтон при Тръмп , китайското външно министерство разгласи глобите в изказване, което се появи, когато Байдън полагаше президентската клетва.

Помпео и останалите " възнамеряваха, насърчаваха и изпълняваха поредност от налудничави ходове , съществено се намесваха във вътрешните работи на Китай, подкопаваха ползите на Китай, обиждаха китайския народ и съществено нарушаваха връзките на Китай и Съединени американски щати ", се споделя в китайското изказване .

Другите глобени от Китай са комерсиалния началник Питър Наваро , съветниците по националната сигурност Робърт О`Брайън и Джон Болтън , здравния министър Алекс Азар , посланикът в Организация на обединените нации Кели Крафт и някогашният асистент на Тръмп Стив Банън .
 Китай назова Помпео
Китай назова Помпео " богомолка "

Развитието в Хонконг от безпорядък към непоклатимост не може да бъде спряно

На 28-те някогашни чиновници ще бъде неразрешено да влизат в континентален Китай, Хонконг или Макао, а на компании и институции, свързани с тях, е неразрешено да вършат бизнес с Китай .

Брайън О`Тул, специалист по глобите в мозъчния концерн на Атлантическия съвет, вижда този ход на Китай като ответна мярка и " политически изказвания повече от всичко друго ".

" Подозирам, че те ще се възползват от повече от всеки обособен случай, в сравнение с от добре дефинирано ограничаване ". Китай наложи наказания против американските депутати през последната година , само че насочването към някогашни и излизащи американски чиновници бе необикновен израз на пренебрежение .

В отговор на обвиняванията за Синцзян представителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг сподели на брифинг за медиите: " Помпео изрече толкоз доста неистини през последните години и това е просто следващата неистина. Този ​​американски политик е прочут с това, че лъже, става за смях и е смешник . "

Китай се надява " новата администрация да работи дружно с Китай в духа на взаимно почитание, да се оправя вярно с разликите и да реализира повече взаимопомощно съдействие допълнително браншове. Надяваме се, че новата администрация на Съединени американски щати може да има лична рационална и невъзмутима преценка по въпросите на Синцзян, наред с други. "
 Twitter блокира профил на китайското посолство в Съединени американски щати
Twitter блокира профил на китайското посолство в Съединени американски щати

След туит, че уйгурските дами са еманципирани и към този момент не са " машини за правене на бебета "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР