Китай започна сравнително късно усилията си да изследва космоса. САЩ,

...
Китай започна сравнително късно усилията си да изследва космоса. САЩ,
Коментари Харесай

Китай ще изпрати космически апарат с роувър на Марс идната година

Китай стартира относително късно напъните си да изследва космоса. Съединени американски щати, Русия и други страни към този момент бяха основали пътища към Луната и оттатък нея, преди Китай изобщо да стартира да извършва някаква галактическа стратегия. С днешна дата обаче, Китай наваксва изгубеното време с невероятни темпове.

След сполучливите задачи на Луната, в това число първото кацане на далечната страна на земния сателит, Китай в този момент гледа към Червената планета за идната си огромна галактическа задача.

Както оповестява CNN, Космическата организация на Китай възнамерява задача да Марс, която може да започва още през идната година. За проектите описа Ву Уай Рен от Космическата организация на Китай, участник в лунната стратегия.

„ През последните 60 години постигнахме доста триумфи, само че към момента има огромно разстояние сред нас и международните галактически сили. Трябва да ускорим темпото си “, споделя Ву по време на презентацията. „ Следващата година ще пуснем сондата към Марс, която ще обикаля към планетата, а по-късно ще се приземи и изследва Червената планета. “

От известно време Китай включва Марс в бъдещите си проекти и даже работи за преструване на марсиански селища, които един ден могат да служат като модел за действителни човешки колонии на Червената планета.

Задачите за марсианската задача на Китай през 2020 година са синхронизирани с предходни задачи, осъществявани от други страни на Марс. Сондата ще бъде оборудвана с камери с висока разграничителна дарба и разнообразни принадлежности, до момента в който роувърът ще носи редица камери, както и детектор за магнитно поле и принадлежности за тестване на мостри от повърхността.

Китай възнамерява да изстреля сондата в космоса някъде към юли идната година, като галактическият транспортен съд ще дойде на Марс при започване на 2021 година, преди евентуално да кацне на повърхността няколко месеца по-късно.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР