Китай втвърди тона си към Тайван на фона на засилена

...
Китай втвърди тона си към Тайван на фона на засилена
Коментари Харесай

Давид срещу Голиат: Китай заплаши с война Taйван

 Китай втвърди тона си към Тайван на фона на засилена в последно време военна интензивност край острова и предизвести, че " самостоятелност значи война ", съобщи Ройтерс.

Тайван, който е считан от Китай за негова територия, заяви, че многочислени китайски изтребители и бомбардировачи са навлезли в югозападната му зона за военновъздушно опознаване, което накара Вашингтон да призове Пекин да престане да оказва напън върху Тайван.

Китай счита, че демократично определеното държавно управление на Тайван придвижва острова към декларация на официална самостоятелност, макар че президентката на Тайван Цай Ингвен неведнъж е заявявала, че страната й към този момент е самостоятелна страна под формалното си име Република Китай.

Запитан за скорошните дейности на китайските военновъздушни сили, представител на китайското министерство на защитата съобщи, че те са " нужни дейности в отговор на актуалната обстановка със сигурността в Тайванския пролив и за отбрана на националния суверенитет и сигурност ".

Той ги дефинира като отговор на външно вмешателство и на провокации на силите, които се стремят към самостоятелност на Тайван. Говорителят сподели, че " шепа " хора в Тайван се стремят към самостоятелност и предизвести, че " тези, които си играят с огъня, ще се опарят, а " тайванската самостоятелност " значи война ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР