Китай включи България в групата от страни, до които организирани

...
Китай включи България в групата от страни, до които организирани
Коментари Харесай

Китайските туристи се завръщат в България

Китай включи България в групата от страни, до които проведени туристически групи имат право да пътуват, заяви китайското министерство на културата и туризма в четвъртък, представено от медиите. Решението влиза в действие неотложно, написа " Ройтерс ".

Ограниченията бяха въведени поради пандемията от COVID-19, по време на която Китай затвори вратите си за чужденци и сви опциите на китайци да пътуват в чужбина, с цел да се защищити от разпространяването на инфекцията.

Китайските туристически групи ще се завърнат още в Германия, Англия, Финландия, Швеция, Съединените щати, Япония, Южна Корея, Тайланд, Оман, Израел, Ливан и Австралия. Според " Асошиейтед прес " описът включва повече от 70 страни, до които е позволено на туристическите организации да стартират да набират групи.

Преди пандемията туристите от континентален Китай харчеха в чужбина повече от туристите от която и да е друга страна за хотели, екскурзии, сувенири и дизайнерски марки, достигайки общо 255 милиарда $ през 2019 година, като груповите обиколки се правят оценка на към 60% от тях.

Липсата им след пандемията докара до финансови проблеми за доста подвластни от туризма бизнеси по целия свят.

Това е третият лист с страни, които получават утвърждения за колективен туризъм. Първият, утвърден през януари, включваше 20 страни като Тайланд, Русия, Куба и Аржентина. Вторият беше оповестен през март и включваше 40 страни, измежду които Непал, Франция, Португалия и Бразилия.

Китай смъкна рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с COVID-19, при започване на декември, което провокира цунами от инфекции, които обгърнаха съвсем цялата страна и изключително селските региони, които до тогава бяха опазени от болестта. Болниците се препълниха, като се говореше за милиони, умряли от ковид.

В Европа няколко страни вкараха проби и спомагателни инспекции за самолетите, идващи от Китай, с цел да се предпазят от нови талази от инфектирани след началото на 2020 година, когато с китайски туристи беше свързвано идването на COVID-19 на континента.

Ограниченията за чужденци бяха свалени през март, само че управляващите резервираха нерешителност при възобновяване на туристическите групови пътувания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР