Китай вече не е най-многолюдната държава в света. Според последните

...
Китай вече не е най-многолюдната държава в света. Според последните
Коментари Харесай

Индия измести Китай и вече е най-многолюдната страна в света

Китай към този момент не е най-многолюдната страна в света. Според последните данни на самостоятелната организация World Population Review популацията на Индия към този момент е 1 428 000 000 души, а на Китай - с три милиона по-малко. В продължение на 70 години Китай оглавяваше листата на страните с най-голямо население.
Прочетете още
Северна Индия - град Кишангандж е едно от местата в света с най-висока раждаемост. Раждат се толкоз доста бебета, че управляващите търсят способи да лимитират повишаването на популацията. Правителството даже предлага парична помощ на искащите да се подложат на дезинфекция.

Повечето фамилии в Кишангандж имат по 5-7 деца. С стратегиите за обмисляне локалните управляващи се надяват да лимитират раждаемостта до две деца на семейство.

" Кишангандж играе значима роля за увеличение на популацията в Индия. Но е тъжно, тъй като ние живеем в доста безпаричен регион. Ресурсите ни са лимитирани. Ако популацията тук продължи да се усилва със същите темпове, ще бъдем изправени пред съществени проблеми ", съобщи Девендра Кумар, регионален чиновник.

От опасения от пренаселване, през 80-те години на предишния век Китай стартира политиката " Едно дете ". Премахна я през 2016 година А от 2021 година двойките имат право и на три деца. Реформите обаче не съумяха да извърнат демографския спад в страната.

Според статистиката по време на пандемията популацията на Китай е намаляло с 850 000 души.

Като страна с най-многолюдното население, гласът на Индия ще се чува все по-силно, разясняват анализатори. Много е евентуално страната да успее да стане и непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за което Делхи упорства от дълго време.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР