Китай успешно публикува 6786 древни книги онлайн, увеличавайки общия брой

...
Китай успешно публикува 6786 древни книги онлайн, увеличавайки общия брой
Коментари Харесай

Китай публикува онлайн 6786 древни книги от династиите Мин и Цин

Китай сполучливо разгласява 6786 антични книги онлайн, увеличавайки общия брой на цифровизираните антични запаси до 130 000, заяви радио Китай.

Наскоро качените запаси този път включват скъпи антични копия на дърворезби от династиите Мин и Цин и антични ръкописи. Те бяха оповестени от Националната библиотека на Китай в съдействие с пет други библиотеки в цялата страна. Инициативата има за цел да обезпечи по-богат книжовен запас за необятната общност.

По време на международната интернет конференция през ноември в град Уджън китайският водач Си Дзинпин уточни, че би трябвало да се форсира построяването на общественост на споделена орис във връзка с киберпространството. Така ще се способства за мирното развиване и напредъка на човечеството. Си Дзинпин добави още, че изправена пред редица благоприятни условия и провокации, които дигитализацията слага, интернационалната общественост би трябвало да ускори обмена и разговора, да задълбочи прагматическото съдействие и дружно да построи по-рационално, отворено, устойчиво и пламенно киберпространство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР