Китай спря данните за безработицата сред младите хора след рекордно високи показания

...
От Лори Чен и Алби Джан(Ройтерс) - Китай спря публикуването
Коментари Харесай

От Лори Чен и Алби Джан

(Ройтерс) - Китай спря публикуването на своите данни за безработицата сред младежите във вторник, заявявайки, че трябва да преразгледа методологията зад внимателно наблюдавания бенчмарк, който достигна рекордно високи стойности като един от многото предупредителни знаци за втората по големина икономика в света.

Решението беше обявено малко след публикуването на по-слаби от очакваното данни за фабричните продажби и продажбите на дребно предизвика рядка реакция в социалните медии на фона на нарастващото разочарование относно перспективите за заетост в страната.

Това също така бележи последния ход на китайските власти да ограничат достъпа до ключови данни и информация, тенденция, която обезпокоява инвеститорите в чужбина.< /p>

Fu Linghui, говорител на Националното статистическо бюро (NBS), каза, че пускането на данни ще бъде спряно, докато властите се стремят да „оптимизират“ методите за събиране.

„През последните години , броят на студентите продължава да се увеличава“, каза Фу. „Основната отговорност на настоящите студенти е ученето. Обществото има различни възгледи относно това дали студентите, които търсят работа преди дипломирането си, трябва да бъдат включени в проучванията и статистиката на работната сила.“

Този въпрос, както и дефиницията на възрастовата граница, която понастоящем е определена на 16-24, „има нужда от допълнителни изследвания“, каза Фу.

През последните месеци Китай ограничи достъпа на чуждестранни потребители до някои корпоративни регистри и академични списания и наложи строги мерки срещу надлежната проверка фирми, опериращи в страната, жизненоважен източник на информация за Китай за чуждестранни фирми.

„Намаляващата наличност на макро данни може допълнително да отслаби доверието на глобалните инвеститори в Китай“, каза Тинг Лу, главен икономист за Китай в Nomura, добавяйки, че се очаква младежката безработица да се повиши през юли.

В разгара на епидемията от COVID-19 в края на миналата година Китай рязко промени начина, по който класифицира смъртните случаи от болестта, ход, който подхранва критики в чужбина и у дома.

Ходът от вторник също беше посрещнат със скептицизъм у дома, тъй като младите китайци са изправени пред най-трудния летен сезон за търсене на работа.

Последните данни на NBS за младежката безработица , публикуван миналия месец, показа, че нивото на безработица е скочило до рекордно високо ниво от 21,3% през юни.

Около 47% от завършилите са се завърнали у дома в рамките на шест месеца след дипломирането си през 2022 г. спрямо 43% през 2018 г., щат -run China News Service съобщи миналата седмица, позовавайки се на проучване в частния сектор.

„Ако си затворите очите, значи не съществува“, написа един потребител на сайта за микроблогове Weibo, където има хаштаг, свързан с Решението на NBS получи над 10 милиона гледания.

„Има една поговорка, наречена „заравяне на главата в пясъка“, написа друг потребител.

(Доклад от Лори Чен и Алби Джан; Редактиране от Muralikumar Anantharaman, Sam Holmes и Gerry Doyle)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР