Китай ще увеличи военните разходи с повече от 7% тази

...
Китай ще увеличи военните разходи с повече от 7% тази
Коментари Харесай

Китай предупреди за ескалиращи заплахи

Китай ще усили военните разноски с повече от 7% тази година, като в същото време предизвестява за " ескалиращи " закани. Това беше оповестено по време на Народния конгрес, който се организира в Пекин, и който би трябвало да удостовери третия мандат на президента Си Дзинпин, заяви Нова телевизия.

Тазгодишните сесии на Народния конгрес са изключително значими, защото се чака делегатите да трансформират няколко основни комунистически партийни и държавни институции.

Увеличаването на военните разноски идва на фона на влошаващите се връзки със Съединените щати поради войната в Украйна и сагата със сваления шпионския балон. Проблем съставлява и растящата проява на военна мощ във въздуха и водите към Тайван, който Пекин счита за отделила се провинция, която в последна ще се върне под контрола му.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че ще има последствия, в случай че Китай изпрати оръжия на Русия за нейната война в Украйна. Той обаче изрази оптимизъм, че Пекин няма да направи това. „ Всички сме съгласни, че не би трябвало да има доставки на оръжие. И китайското държавно управление също разгласи, че няма да доставя. Ние настояваме за това и следим обстановката ”, разгласи Шолц. Че ежедневните наблюдения ще продължат акцентира и Урсула Фон дер Лайен.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !       
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР