Китай ще участва в изграждането на високоскоростна ж.п. връзка между

...
Китай ще участва в изграждането на високоскоростна ж.п. връзка между
Коментари Харесай

Китай инвестира близо $1 милиард в ж.п. линия между Белград и Будапеща

Китай ще взе участие в построяването на високоскоростна ж.п. връзка сред Сърбия и Унгария. По време на провелата се в София среща 16+1 е било подписано съглашение за линията сред Белград и Будапеща, като това ще е първият подобен трансграничен план с присъединяване на китайски вложения.

" За Сърбия беше изключително значимо да подпише съглашението за рационализация и реорганизация на унгарско-сръбската железопътна връзка, което ще коства 943 милиона $ ", разяснява сръбският министър председател Ана Бърнабич, излиза наяве от публично известие на държавното управление в западната ни съседка.

По нейните думи районните инфраструктурни планове са най-важните за страната, като те способстват за свързването и стимулирането на икономическия напредък.

Линията сред Белград и Будапеща е основна за Балканите, тъй като тя би трябвало да свързва Западна Европа с пристанището в Пирея, като част от самодейността на Китай за Нов път на коприната.

75-те километра от ж.п. връзката сред Белград и Нови Сад ще бъдат построени взаимно от китайски и съветски компании, които към този момент са почнали работа по нея. За идващите 108 километра градежът би трябвало да стартира при започване на 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР