Китай ще пусне на търг 10 000 тона свинско месо

...
Китай ще пусне на търг 10 000 тона свинско месо
Коментари Харесай

Китай пуска на пазара 10 хил. т свинско от резерва заради чумата

Китай ще пусне на търг 10 000 тона свинско месо от запаса си тази седмица, съобщи министерството на търговията в опит да управлява експлоадирането на африканска чума по свинете , което докара до повишаване на цените и затрудни доставките на месото преди основния празник.
Пекин се бори да сложи под надзор заболяването, която се популяризира в китайската свиневъдна индустрия. Над 1 млн. животни бяха бракувани, съобщи БГНЕС.
В изказване, оповестено на уеб страницата ѝ, държавна компания, която се занимава с запаса, съобщи, че ще пусне на търг вносно замразено свинска месо от страни, в това число Дания, Германия, Франция, Съединени американски щати и Англия.
Всеки участник в търга ще може да купува единствено по 300 тона.
Решението идва преди едноседмичен народен празник и празнувания за 70-годишнината от основаването на Китайската национална република на 1 октомври.
Властите се борят да лимитират огнището на африканска чума по свинете, защото разноските за главното месо в страната се повишават.
През август цената на свинското месо в Китай скочи с 46,7 % по отношение на предходната година, демонстрираха формалните данни предходната седмица.
Широко се счита, че броят на бракуваните вследствие на разпространението на заболяването прасета е доста по-голям от публично регистрираните 1,1 милиона, като държавните данни демонстрират, че през първата половина на годината в Китай свинете са били 347,6 милиона, което е с 60 милиона по-малко по отношение на същия интервал предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР