Китай ще продължи да се стреми към мирни преговори за

...
Китай ще продължи да се стреми към мирни преговори за
Коментари Харесай

Китай ще продължи комуникацията с Русия за мирно решаване на украинската криза

Китай ще продължи да се стреми към мирни договаряния за разрешаване на рецесията към Украйна. Изявлението е на китайското външно министерство след извършена среща на китайския външен министър Цин Ган с съветския външен министър Сергей Лавров в границите на Шанхайската организация за съдействие в Гоа.

Китай е " подготвен да продължи връзката и координацията с Русия, с цел да даде осезателен принос за политическото разрешаване на рецесията ", цитира Ройтерс официално съобщение на китайското външно министерство. То е оповестено след срещата.

Китайският външен министър Цин Ган на среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров разгласи готовността на китайската страна в съдействие с Руската федерация да даде действителен принос за уреждането на украинската рецесия, извежда по-друг акцент държавната организация ТАСС още в заглавието на информацията и цитира думите на Цин Ган. " Китай настойчиво ще предизвиква мирните договаряния. Ние сме подготвени, посредством контакти и съгласуваност с Русия, да дадем действителен принос за политическото споразумяване на украинската рецесия. "

BBC напомня обява на Washington Post от през вчерашния ден, в която се показва извода на американски дипломати, че Русия не е удовлетворена от желанието на Китай да помогне за прекратяването на войната, само че с възходящата си взаимозависимост за Москва не е елементарно да се опълчи на желанията на Пекин. Вашингтон гледа позитивно на обстановката и счита, че Китай може да убеди Русия да се съгласи на дълготраен и обективен мир при положение на сполучлива украинска атака.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР