Китай ще обособи огромен резерват за големите панди, който ще

...
Китай ще обособи огромен резерват за големите панди, който ще
Коментари Харесай

Китай ще създаде гигантски панда парк, три пъти по-голям от Йелоустоун

Китай ще обособи голям резерват за огромните панди, който ще е три пъти по-голям от Йелоустоунския народен парк в Съединени американски щати. Целта е да се обезпечат другарство и оптимални благоприятни условия за размножаване на дивата популация на черно-белите бамбукови мечки, които са известни с мудното си възпроизводство.
Вече са обезпечени най-малко 10 милиарда юана (1,6 милиарда долара) за идващите 5 години за Национален парк на огромните панди в планински регион на Югозападен Китай, заяви в. „ Чайна дейли " представен от Ройтерс.
Плановете за парка, който ще се простира върху 27 134 кв. км., бяха оповестени при започване на предходната година от ръководещата комунистическа партия и Държавния съвет - китайското държавно управление, написа вестникът.
Създаденият през 1872 Йелоустонски парк е първия народен парк в Съединени американски щати и обгръща 8 983 кв. км.
Плановете за китайския парк целят събиране в един регион на диви панди, които сега са изолирани в няколко разнообразни елементи на страната - в провинциите Съчуан, Шънси и Гансу.
Над 80% от гигантските панди в света населяват Съчуан, а останалите са в Шънси и Гансу.
Средствата за новия панда парк са обезпечени с помощта на съглашение сред Китайската банка и Управлението по горско стопанство в Съчуан. Банката ще обезпечи финансирането до 2023, тъй че бедността измежду хората в отдалечените региони да бъде облекчена и да се изградят нужната инфраструктура и други обекти за парка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР