Китай с помощта на ракета-носител е изстрелял през август планиращ

...
Китай с помощта на ракета-носител е изстрелял през август планиращ
Коментари Харесай

Китай e изпробвал експериментален планиращ хиперзвуков самолет през август

Китай благодарение на ракета-носител е изстрелял през август планиращ хиперзвуков аероплан (ХС), кадърен да носи нуклеарно оръжие, написа английският вестник Financial Times, базирайки се на източници в държавните среди в Съединени американски щати и в редица азиатски страни.

China tests new space capability with hypersonic missile

Според тях ХС, който е летял през ниско орбиталното пространство по време на тестванията, не е могъл да доближи плануваната цел, като е отишъл на няколко десетки километра от нея. Както обаче отбелязва изданието, американските военни въпреки всичко са били впечатлени от изстрелването, което показва забележителен прогрес на китайските учени в създаването на хиперзвукови оръжия.

Report: China Has Tested A Nuke That Can Dodge American Radars

„ Нямаме визия по какъв начин са го създали “, цитира вестник един от представителите на разследващата общественост на Съединени американски щати. Според източници на Financial Times, на доктрина тази ракета може да лети през Южния полюс, което ще съставлява огромна опасност за американската система за противоракетна защита, фокусирана върху отблъскването на възможни офанзиви от северната полярна посока.

All about China`s Shenzhou spacecraft in 150 seconds

Пентагонът не разяснява отчетите за тестванията на Китай на хиперзвукови оръжия, само че изрази угриженост по отношение на военната интензивност на Китай. " Ние ясно изразихме загрижеността си по отношение на военните благоприятни условия на Китай, които единствено подхранват напрежението в района и отвън него. Това е повода да имаме вяра, че Китай е определящо предизвикателство за нас ", сподели представителят на американското Министерство на защитата Джон Кърби.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР