Китай реагира остро срещу съобщенията в медиите, според които мъж,

...
Китай реагира остро срещу съобщенията в медиите, според които мъж,
Коментари Харесай

Според Китай съобщенията за шпионаж в Обединеното кралство са политически фарс

Китай реагира остро против известията в медиите, съгласно които мъж, задържан по съмнение в шпионаж, е събирал разследваща информация за Пекин, като го назова " политически фарс ".

През уикенда английската полиция заяви, че е арестувала мъж на към двадесет години в дома му в Единбург за шпионаж, като " Sunday Times " заяви, че той е бил откривател в английския парламент.

Служители на полицейска работа в Лондон са арестували него и още един мъж на тридесет години през март по съмнение в закононарушения по Закона за служебната загадка и двамата са били пуснати под гаранция до октомври.

Арестите накараха английския министър-председател Риши Сунак да съобщи пред китайския министър председател Ли Цян на срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи, че има " доста мощни опасения " по отношение на намесата на Пекин в демократичните процеси във Англия.

Запитан за медийните известия по отношение на арестите по съмнения за даване на разследваща информация на Китай, представител на китайското посолство в Лондон съобщи, че това е " злонамерена клюка ".

" Твърдението, че Китай е обвинен в кражба на английски разследващи данни, е изцяло измислено и не е нищо друго с изключение на злонамерена клюка ", съобщи представителят в изказване, оповестено късно в неделя.

Според него това са " антикитайски политически операции " и " самоцелен политически фарс ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР