Китай развива ускорено медицината на база облачни технологии. През следващата

...
Китай развива ускорено медицината на база облачни технологии. През следващата
Коментари Харесай

Роботи ще заменят хирурзите по-рано от очакваното

Китай развива ускорено медицината на база облачни технологии. През идната година 25% от китайските лечебни заведения ще прибягват до потребление на роботи при осъществяване на трудоемки задания.
Повечето анализатори са единомислещи, че хирургията върви по пътя на роботизацията. Изследванията в региона нормално се разграничават в периодите, в които се чака това да се случи.
Разходите за облачно-базирана медицина в Китай, да вземем за пример, ще доближат 16.9 милиарда юана (около 2.5 милиарда долара) към 2023г., или с 27.3% повече по отношение на предходната година, сочи разбор на компанията за пазарни проучвания и съвещания IDC.
Още през идната година обаче 25% от китайските лечебни заведения ще прибягват до потребление на роботи при осъществяване на трудоемки задания, както и за понижаване на ръчния труд. Това значи, че роботизацията в медицината се случва по-рано от предстоящото.
В сферата на облачните технологии за медицината в Китай работят както частни, по този начин и държавни компании. Въз основа на новите технологии се развиват приложения за допълнена действителност и медицински роботи.
още по тематиката
До 2020г. лечебните заведения, които са главните консуматори на облачни технологии, ще употребяват интернет на нещата (IoT) два пъти по-често, в сравнение с в този момент, сочи отчетът на IDC.
До края на тази година пък се чака повече от 50% от здравните организации да събират, проучват и даже купуват клинични данни за пациентите. През 2020г. към 15% от данните, употребявани от лекарите за диагностика и лекуване, ще бъдат обезпечени от самите пациенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР