Китай публикува видеокадри от придвижването на неговия роувър на Марс.

...
Китай публикува видеокадри от придвижването на неговия роувър на Марс.
Коментари Харесай

Китай изпрати видео от Марс

Китай разгласява видеокадри от напредването на неговия роувър на Марс. Изображенията са снимани от безжична камера, оставена от робота върху повърхността на планетата в региона Утопиа Планитиа, заяви Българска национална телевизия.

Новите фрагменти съдържат и моменти от кацането на 14-ти май. Те са изпратени на Земята посредством китайски сателит, ситуиран на орбита към Червената планета.

Китайският роувър " Джужун " е минал 236 метра за 42 марсиански денонощия към днешна дата.

" Според телеметрията точката на кацане е единствено на три километра от плануваната. Като цяло позицията е доста точна и контролната система работи доста добре ", съобщи Рао Уей от Китайската галактическа организация.

Клиповете от повърхността на Марс са общо три. Първият е сниман малко след кацането и демонстрира отдалечаването на робота от безжичната камера.

Следват фрагменти с въртене на колелата до платформата за кацане и най-после - моменти от слизането по рампа от платформата.

Последният материал съдържа тон от задвижващата система на роувъра. В марсианската атмосфера звуците се чуват по-глухо, в сравнение с земята.

" Материалът ни разрешава да създадем изчерпателен разбор за околната среда и изискванията на Марс, да вземем за пример плътността на атмосферата ", сподели Лиу Джизонг от Марсианската стратегия на Китай.

Китайските учени чакат роувърът да остане в деяние най-малко 90 марсиански денонощия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР