Китай продължава да гради най-голямата в света социална кредитна система,

...
Китай продължава да гради най-голямата в света социална кредитна система,
Коментари Харесай

Социалната кредитна система ще възстанови общественото доверие в Китай

Китай продължава да гради най-голямата в света обществена кредитна система, която ще помогне за възобновяване на публичното доверие, само че китайски анализатори приканват държавното управление по-скоро да пусне разпоредбите, с цел да усъвършенства отбраната на данните и да не се стигне до приключване на персонална информация, предава Радио Китай.

Ако водач не заплати таксата за паркинг, това може да бъде записано в бъдещата обществена кредитна система, обявиха от пекинската комисия по превоза по-рано този месец. Пекин разгласява и модифицирания кодекс за държание на пасажерите в метрото, като предложи „ нецивилизованото " държание, да вземем за пример консумирането на храна във влаковете, да бъде добавено към самостоятелната кредитна информация.

Жителите на Джъдзян, които постоянно сменят работата си със „ злонамерени цели ", е евентуално да бъдат включени в отчета за обществените заеми, обявиха от отдел Човешки запаси и обществена сигурност на провинцията.

Китай възнамерява до 2020 година да построи ръководена от държавното управление обществена кредитна система, която да прави оценка лица, предприятия и държавни организации в четири области – административни въпроси, търговски действия, обществено държание и правосъдна система, според издадения през 2014 година проект на Държавния съвет.

През юни 2018 година Националната комисия за развиване и промяна и Китайската национална банка взаимно сътвориха уебстраницата „ Credit China ", където всеки месец се разгласява черен лист с имената на лицата и предприятията с непозволено държание, което включва главно пушенето във влаковете или превозването на неразрешени предмети по време на полет.

До март 13,49 милиона лица са били квалифицирани като „ ненадеждни ", на 20,47 милиона е било неразрешено да пътуват със аероплан, а 5,71 милиона с високоскоростните влакове.

Социалната кредитна система е жизненоважна за държавното управление, с цел да може да увеличи равнището на общественото ръководство. Нейна цел е не да следи жителите или да ги класифицира като „ положителни " и „ неприятни ", а да им служи по-добре и да предизвестява за недобросъвестните, твърди Ин Джънтао, откривател в Китайската академия на обществените науки.

Социалната кредитна система ще помогне на страната да възвърне публичното доверие, убеден е китайският дипломат в Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР