Китай приключи проучванията си за реализиране на четвъртата фаза от

...
Китай приключи проучванията си за реализиране на четвъртата фаза от
Коментари Харесай

Китай ще изгражда изследователска станция на Южния полюс на Луната

Китай завърши изследванията си за осъществяване на четвъртата фаза от програмата за проучване на Луната и се чака в бъдеще да построи интернационална изследователска станция на южния ѝ полюс. Това заяви главният дизайнер на китайската стратегия за проучване на Луната У Уейжен в интервю за " China Space News ", предава Радио Китай. 

По думите му, четвъртата фаза планува три задачи, събиране на проби и в детайли изследване на ресурсите на Южния полюс на Луната, както и тестването на основни технологии за построяването на изследователската станция. 

У Уейжен изясни, че евентуално там също има полярни дни и нощи като земните. Възможно е на Луната да има повече от 180 поредни дни, което би било извънредно комфортно за астронавтите, добави той. 

" Във вторник Китай и Русия подписаха меморандум за съгласие за построяването на интернационална научноизследователска станция на Луната. Двете страни ще употребяват своя опит в галактическата просвета, научноизследователската и развойна действия и технологиите,заедно ще формулират пътната карта за построяването на лунната изследователска станция ", акцентира У Уейжен, добавяйки че Китай обмисля кацане на южния полюс на Луната с по-дългосрочен престой на астронавтите. 

" Планът за 14-та петилетка ( 2021 година – 2025 г.) планува Китай да продължи да предизвиква разработките на ракети-носители, с цел да помогне в проучванията на дълбокия Космос ", сподели още У Уейжен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР