Китай предоставя на Русия технологии и оборудване, които стават все

...
Китай предоставя на Русия технологии и оборудване, които стават все
Коментари Харесай

ЦРУ: Китай предоставя на Русия критично важни военни технологии и ѝ помага тайно да избегне санкциите

Китай дава на Русия технологии и съоръжение, които стават все по-важни за войната на Москва в Украйна, разкрива неотдавна оповестен отчет на Службата на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати.


В отчета, озаглавен " Подкрепа, предоставяна от Китайската национална република на Русия ", се показва също, че Пекин се стреми към разнообразни механизми за икономическа поддръжка на Русия, които смекчават въздействието на западните наказания и контрола върху износа.

В него се споделя също, че Китай е нараснал вноса на съветски петрол и газ, пренасочени от Европа, както оповестява „ А Нюз “.

" Пекин също по този начин доста е нараснал потреблението на своята валута, юана, и финансовата си инфраструктура в комерсиалните взаимоотношения с Русия, което разрешава на съветските субекти да правят финансови преводи без ограничавания от страна на западните забрани ", се споделя в отчета.

Разузнаването на Съединени американски щати също по този начин прави оценка, че Китай " се трансформира във все по-важна опора за Русия в нейните военни старания ".

Пекин също по този начин дава на Русия технологии с двойна приложимост, " които военните на Москва употребяват, с цел да продължат войната в Украйна ".

В един от случаите в отчета се показва, че през март Китай " е доставил на Русия безпилотни самолети и елементи за тях на стойност над 12 млн. $ ".

Съединени американски щати и техните интернационалните съдружници се стремят да лимитират опциите на Русия да води продължаващата към този момент 17 месеца война против Украйна, в това число посредством старания за ограничение на достъпа ѝ до по този начин наречените " технологии с двойна приложимост " или съоръжение, което може да се употребява както за цивилен, по този начин и за военни цели.

По-рано тази седмица „ Политико “ заяви, че основани в Китай компании доставят на Русия голямо количество извънредно належащо съоръжение, което силите на Кремъл могат да употребяват на бойното поле в Украйна. Това включва поръчки от съветски купувачи за стотици хиляди бронежилетки и каски, търговски безпилотни самолети, които разрешават на сухопътните сили да разпознават и набират цели, и термооптични мерници, които разрешават на бойците да стрелят по-точно през нощта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР