Китай постигна впечатляващ напредък в разработването на нови ядрени оръжия,

...
Китай постигна впечатляващ напредък в разработването на нови ядрени оръжия,
Коментари Харесай

Китай ще използва ядрения си арсенал в случай на самозащита

Китай реализира " впечатляващ прогрес " в създаването на нови нуклеарни оръжия, само че ще ги употребява единствено за самоотбрана и в никакъв случай няма да ги употребява първи. Това съобщи китайският министър на защитата Уей Фънхе пред делегатите по време на разговора в Шангри-Ла в неделя, осведоми организация Ройтерс.

В отговор на въпрос по отношение на отчетите от предходната година за създаване на повече от 100 нови силоза за нуклеарни ракети в източната част на Китай, той сподели, че Китай " постоянно е следвал подобаващ път за развиване на нуклеарни качества за отбрана на нашата страна ", цитира news.bg.

Той добави, че нуклеарните оръжия, показани по време на боен церемониал в Пекин през 2019 година, които включват осъвременени пускови установки за китайските междуконтинентални балистични ракети DF-41, са работили и са разгърнати.

" Китай развива своите качества в продължение на повече от пет десетилетия. Справедливо е да се каже, че има впечатляващ прогрес ", сподели той. " Китайската политика е поредна. Ние я използваме за самоотбрана. Ние няма да бъдем първите, които употребяват нуклеарни оръжия ".

Той сподели, че крайната цел на китайския нуклеарен боеприпас е да предотврати нуклеарна война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР