Китай отваря границата си със специалния административен район Хонконг. Това

...
Китай отваря границата си със специалния административен район Хонконг. Това
Коментари Харесай

След 3 години ограничения: Китай отваря границите си с Хонконг

Китай отваря границата си със специфичния административен регион Хонконг. Това се случва за пръв път от три години и е следващият опит КНР да разхлаби антиковидните ограничавания, които повлияха зле на икономическия напредък на страната.
Прочетете още
Отварянето на границата ще отстрани потребността за карантиниране при пътешестване сред финансовия център и Китай, макар че това ще се случи “постепенно и проведено ", написа Reuters.

Китай би трябвало да отвори границите си за света в неделя и ще стартира да приема интернационалните пасажери и завръщащи се поданици. Въпреки възходящата заболеваемост след премахването на антиковидните ограничавания, за първи път от 2020 година няма да се постанова карантина на влизащите в Китай.

Хонконг компактно следваше строгата политика на Китай за “нулев коронавирус “ доникъде на предходната година, когато стартира да облекчава някои от рестриктивните мерки.

Бившата английска колония анулира предишния месец всичките си антиковидни ограничения, само че въпреки всичко маските остават наложителни, с изключение на по време на подготовка. Хонконг и Китай изостават от по-голямата част от света в облекчаването на строгите си ограничавания срещу ковид. Отварянето на границата сред тях бе отлагано през последната година поради огнища на болестта както в Китай, по този начин и в Хонконг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР