Китай отменя от днес изискването за COVID-карантина за пристигащите в

...
Китай отменя от днес изискването за COVID-карантина за пристигащите в
Коментари Харесай

След 3 години Китай отмени карантината за влизащите в страната

Китай анулира от през днешния ден условието за COVID-карантина за идващите в страната пасажери, с което поставя завършек на съвсем тригодишната самоналожена изолираност. За влизане ще е задоволителен отрицателен PCR тест, изработен до 48 часа по-рано.

Миналия месец в страната стартира отслабването на твърдата си тактика за битка с вируса, която постановяваше наложителни карантини и изтощителни локдауни на цели многомилионни градове. Твърдата политика за ограничение на разпространяването на вируса срина стопанската система на Китай и провокира митинги в цялата страна.

Отпадането на наложителната карантина за влизащите в страната е едно от облекчените разпоредбите против ковид в най-голямата азиатска страна. От март 2020 година всички идващи в Китай бяха принудени да минават през изолираност в централизирани държавни уреди. През лятото на 2022 година срокът беше понижен от три на една седмица, а през ноември - на пет дни, само че карантината си остана наложителна.

 
След предишния месец управляващите оповестиха, че карантината ще отпадне китайците всеобщо започнаха да възнамеряват пътувания в чужбина и това докара до внезапно увеличение на запитванията в известните уеб страници за пътувания. Същевременно предстоящият растеж на китайските туристите накара доста страни да наложат наложителни проби за Коронавирус на пътуващите оттова.

Европейски Съюз пък одобри краткотрайни защитни ограничения за полетите от най-голямата азиатска страна. Сред тях бяха да се изисква от пътуващите от Китай към ЕС да показват негативен тест, направено до 48 часа преди полета, а също по този начин пасажерите от и към Китай да бъдат призовани да носят по време на полета маски с висока отбрана (FFP2/N95/KN95).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР