Китай отчита най-високия брой инфекции за седмици. Броят е сравнително

...
Китай отчита най-високия брой инфекции за седмици. Броят е сравнително
Коментари Харесай

Завръща ли се коронавирусът в Китай?

Китай регистрира най-високия брой инфекции за седмици. Броят е относително дребен, само че наклонността е нагоре и това не е добре за Китай, написа BBC.
Потвърдени са 108 нови случая, което е най-високият брой инфектирани за ден за повече от пет седмици.Според статистиката главната причина е непрекъснатият поток от китайски жители, които се завръщат вкъщи.
На процедура 98 от новите случаи се дължат на хора, влезнали в Китай от други страни, заяви Националната здравна комисия. Съобщава се и че броят на лицата, при които заболяването протича без забележими признаци, също нараства - регистрирани са обща 63-ма такива пациенти.
Почти половината са съсредоточени в северната провинция Хейлундзян, където някои китайци идващи от Русия носят болестта със себе си.
Въпреки строгите ограничавания за интернационалните пътувания, идващи в Китай, действителността е, че държавното управление не е съумяло да спре изцяло новите случаи на появяването на вируса.
В провинция Хубей, където всичко стартира, броят е доста дребен, само че хората към момента умират. Има известия за две нови смъртни случая.
И двете жертви са се намирали в град Ухан, където беше огнището на болестта в Китай. В останалата част на провинция Хубей, където се намира градът, не са регистрирани случаи на заразяване.
Последна информация и всичко за ковид, 13 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР