Китай обяви военни учения, които ще се проведат в шест

...
Китай обяви военни учения, които ще се проведат в шест
Коментари Харесай

Китай обяви военни учения във водите около Тайван в отговор на посещението на Нанси Пелоси на острова


Китай разгласи военни учения, които ще се проведат в шест зони във водите към Тайван, в отговор на визитата на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси на острова, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според китайското министерство на националната защита, военните учения ще стартират през днешния ден и ще продължат до неделя.

Говорител на министерството съобщи пред Китайска централна телевизия, че " Китайската национална освободителна войска е във висока степен на подготвеност и ще стартира серия от ориентирани военни интервенции " и добави, че тяхната цел ще бъде " уверено да пазят националния суверенитет и териториалната целокупност и уверено да предотвратяват интервенция на външни сили и разколнически опити ".

Китайските държавни медии разгласиха карта, показваща шестте морски зони към острова, където ще се проведат военните интервенции, като част от тях включват " бойна пукотевица на далечно разстояние в Тайванския пролив " и " тестови стрелби на нескончаем обстрел източно от остров Тайван ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР