Китай непрекъснато провежда кампании на различни нива за улесняване на

...
Китай непрекъснато провежда кампании на различни нива за улесняване на
Коментари Харесай

Китай съживява селски райони с електронна търговия и цифровизация

Китай непрестанно организира акции на разнообразни равнища за улеснение на развиването на селското стопанство посредством поощряване на цифровата търговия в селските региони. Благодарение на ограниченията на централното държавно управление и локалните администрации, все по-голям брой младежи се връщат в провинцията, с цел да допринесат за съживяването на родния си край, съобщи Радио Китай.

Град Джаодон в североизточната китайска провинция Хейлундзян да вземем за пример предлага гратис образование на студенти, млади бизнесмени, поданици на селските региони и някогашни военнослужещи, с цел да култивира експерти в електронната търговия. Кампанията на Китай за улеснение на развиването на селското стопанство посредством поощряване на цифровата търговия в селските региони също подтиква построяването на нова локална инфраструктура и прави доставката, сортирането и преработката на селскостопански артикули по-интелигентни и по-дигитализирани. Според данни на Държавното пощенско бюро към края на 2022 година страната е основала 990 центъра за доставка на окръжно равнище и 278 000 куриерски станции из селата в цялостен Китай, а 95% от всички административни села в страната са свързани с експресни услуги за доставка.

На доста места също по този начин се развива съдействие сред локалните предприятия, университети и проучвателен институти, като това взаимоотношение подтиква комерсиализацията на селскостопанските технологии и облагодетелства земеделските производители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР