Китай не е въвел никакви закони или разпоредби, забраняващи на

...
Китай не е въвел никакви закони или разпоредби, забраняващи на
Коментари Харесай

Пекин: Няма забрана за използване на iPhone от държавни служители

Китай не е въвел никакви закони или разпореждания, забраняващи на държавни чиновници да употребяват или купуват непознати смарт телефони, съобщи китайското външно министерство в отговор на появилата се в медиите информация, че на държавните чиновници е неразрешено да употребяват смарт телефони iPhone, съобщи Си Ен Би Си.

„ Китай не е издал никакви закони, разпореждания или политически документи, забраняващи закупуването и потреблението на мобилни телефони от непознати марки като Apple “, сподели представител на Министерството на външните работи на постоянен брифинг в сряда в Пекин.

Акциите на Apple се намалиха с цели 4% предходната седмица, откакто „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че на чиновниците в централните държавни организации е неразрешено да употребяват iPhone за работа и даже да внасят смарт телефоните в държавните служби, базирайки се на осведомени източници. Блумбърг заяви, че Китай възнамерява да разшири възбраната до подкрепяни от държавното управление организации и държавни предприятия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР