Китай направи странно изказване относно войната, с което на практика

...
Китай направи странно изказване относно войната, с което на практика
Коментари Харесай

Китай с шокиращо изказване - поиска капитулацията на Украйна

Китай направи необичайно изявление по отношение на войната, с което на процедура приканва Украйна да се откаже от 1/5 от своите територии и да капитулира, показват украинските медии.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Уенбин съобщи, че Украйна и Русия би трябвало да договарят и „ не би трябвало да има спечелили и губещи “.

Според него по въпроса за „ украинската рецесия “ позицията на Пекин е поредна, ясна и транспарантна.

„ Има риск от по-нататъшно изостряне и ескалация на рецесията, тъй че би трябвало да се положат старания за преустановяване на спора посредством договаряния, а не посредством война. Трябва да има мир “, сподели дипломатът.

Но този мир, съгласно Китай, би трябвало да се случи по разпоредбите на агресора Русия, които са неприемливи за Киев. А това значи, че действително ръководещите в Пекин поддържат политиката на Владимир Путин и са на страната на Кремъл в тази война.С признанието, че Украйна не би трябвало да бъде победител за сметка на Русия (което значи освобождение на Крим и всички други нелегално окупирани земи) Китай мълчешком признава, че Пекин има полза Москва да анексира непознати земи, тъй като това значи, че възможна експанзия против Тайван също ще остане безнаказана.

Припомняме, че Русия ясно показва, че в случай че сега има " договаряния ", то няма да одобри украинската формула за мир, съгласно която съветската войска би трябвало да се изтегли от всички окупирани земи, или близо една пета от територията на Украйна. Москва споделя, че няма да изтегли своите войски и Киев и западните страни би трябвало да одобряват " действителностите " на фронта.

Ван Уенбинказа още, че Китай „ ще продължи да играе градивна роля за тази цел “. „ Китай не е нито този, който е основал спора, нито е страна в него и в никакъв случай не е предоставял на никоя страна смъртоносни оръжия или съоръжение “, твърди той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР