Китай може да загуби до половината от прасетата си към

...
Китай може да загуби до половината от прасетата си към
Коментари Харесай

Китай може да загуби до 50% от свинете си заради чумата

Китай може да загуби до половината от прасетата си към края на 2019 година поради разпространяването на епидемията от африканска чума по свинете в страната, която е най-големият международен производител на свинско месо. Това предвиждат специалисти на холандската банка Рабобанк (Rabobank), осведоми Си Ен Би Си.

Прасетата, отглеждани в Китай, съгласно оценки към този момент са намалели с 40 % по отношение на предходната година. Това мощно надвишава формалните оценки за понижаване на стадата с 15 до 26 %. Според прогнозата на Рабобанк производството на свинско месо в Китай тази година ще се свие с до 25 % по отношение на 2018 година.

Произведеното свинско, което е обичаното месо на китайците, евентуално ще намалее с още 10 до 15 % през 2020 година, се показва в отчета. Възстановяване на производството на предходните равнища може да отнеме до пет години, защото ще бъде възпрепятствано от редица фактори, в това число неналичието на решения за попречване разпространяването на заболяването и неналичието на капитали.

" Ройтерс " заяви по-рано този месец, че половината прасета майки в Китай към този момент или са умрели от заболяването, или са били изклани като превантивна мярка.

" Рабобанк " предходната година оцени броя на прасетата в Китай на 360 млн. животни. През април банката предвижда, че до 200 млн. могат да бъдат евтаназирани или да починат от чумата, а производството на свинско месо - да се свие с до 30 %. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (80)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР