Китай купува от други държави много големи обеми природен газ

...
Китай купува от други държави много големи обеми природен газ
Коментари Харесай

От кои държави Китай купува най-много природен газ

Китай купува от други страни доста огромни размери природен газ - както полутечен, по този начин и по тръбопроводи (в газообразно състояние). За първите 4 месеца на тази година (януари-април), във връзка с размерите на полутечен природен газ, изнесен за Китай , Австралия е преди всичко (6,8 милиона тона за 4,61 милиарда долара), демонстрират най-новите статистически данни на Главната митническа работа на Китай, написа " Комерсант ".

На второ и трето място по този индикатор, са надлежно Катар (5,8 милиона тона за 3,94 милиарда долара) и Малайзия (2,2 милиона тона за 1,64 милиарда долара).

Русия е на четвърто място - доста близо след Малайзия - както по размера изнесен за Китай полутечен газ за първите 4 месеца на годината, по този начин и по общата му стойност. При това, размерите полутечен газ (LNG) доставени от Русия за Китай за интервала януари-април, на годишна база са скочили с 50%, до 2,14 милиона тона - до момента в който в стойностно изражения обаче, индикаторът е повишен с 26%, до 1,65 мириарда $.
 Най-големият в света танкер за полутечен газ е издигнат в Китай, кой е получателят му
Най-големият в света танкер за полутечен газ е издигнат в Китай, кой е получателят му

Вместимостта на резервоарите на танкера е 93 хиляди кубически метра

Що се отнася до доставките на тръбопроводен газ за Китай за интервала януари-април 2023 година, тук преди всичко, както и до момента, е Туркменистан (за 3,41 милиарда долара), следвана от Русия (за 2,33 милиарда $, което е скок от 2,2 пъти на годишна база) и от Мианмар (за 540 милиона долара). При тази статистиката физическите размери на вноса не се показват.

Отбелязва се, че за цялата 2022 година доставките на съветски тръбопроводен газ за Китай на годишна база са нарастнали в стойностно изражение 2,6 пъти, до съвсем 4 милиарда $.

Според прогнозите на интернационалните енергийни специалисти, през идващите месеци Китай ще забави добива на въглища, а търсенето на полутечен газ ще надвиши равнището от 2022 година При такова състояние, азиатският пазар ще стане премиален за доставчиците на полутечен газ, а цените в Европа може да станат по-ниски, от тези в Азия.
 Вече нищо, обвързвано с природния газ в света, няма да е като преди
Вече нищо, обвързвано с природния газ в света, няма да е като преди

Без икономисване на синьо гориво зимата в Европейски Съюз може да бъде тежка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР