Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по

...
Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по
Коментари Харесай

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше прочут със строгата си позиция във връзка с криптовалутите, наподобява преразглежда метода си към Биткойн.

Последните събития в Хонконг алармират за евентуално прекосяване към приемане на Биткойн , в това число утвърждението на борсово търгувани фондове (ETF).

През 2017 година Китай стартира репресии против криптовалутите, като наложи строги регулации върху първичните предлагания на монети (ICO) и затвори тържищата за криптовалути. Тези репресии се разшириха до копаене и търговски действия, водени частично от опасения за финансови опасности и противозаконни действия, свързани с цифровите валути.

Репресиите доведоха до спад в хеширащата мощ на Биткойн, защото копачите се реалокираха в юрисдикции с по-благоприятни разпореждания. Тази миграция провокира краткотрайни съмнения на пазара, повлиявайки на цената на Биткойн и променяйки световния пейзаж на копаене.

Хонконг неотдавна утвърди спот Биткойн и Етериум ETF, трансформирайки се в пионер в приемането на криптовалутите като съществени принадлежности за вложение. Този ход на Хонконгската комисия по скъпи бумаги и фючърси бележи доста развиване и може да повлияе на политиките на Китай за криптовалута.

Одобрението на Биткойн ETF в Хонконг може да накара Китай да преразгледа възбраната си за криптовалути. Успехът на контролираните вложения в криптовалута, комбиниран с опасенията по отношение на финансовата непоклатимост и противозаконните действия, може да проправи пътя за евентуална смяна в метода на Китай към биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР