Китай желае да работи със Съединените щати в съответствие с

...
Китай желае да работи със Съединените щати в съответствие с
Коментари Харесай

Премиерът Ли Цян се срещна с делегация на Американско-китайския бизнес съвет

Китай желае да работи със Съединените щати в сходство с отговорностите им на огромни страни, за взаимно съблюдаване на разпоредбите за интернационална търговия и гарантиране стабилността на световните индустриални и снабдителни вериги, съобщи министър председателят Ли Цян на среща в понеделник с делегация на Американско-китайския бизнес съвет (USCBC), водена от неговия ръководител Марк Н. Каспър.

Китай и Съединени американски щати са в доста по-голяма степен допълващи се стопански системи и същността на техните търговски връзки е печелившото съдействие. В момента тези връзки са изправени пред избрани компликации, което изисква и двете страни да покажат откровеност, да се срещат, беседват и положат общи старания за възстановяване на обстановката. Китай и Съединените щати сигурно могат да реализират общо развиване и да работят дружно, с цел да дадат по-голям принос за по-доброто бъдеще на човечеството, сподели Ли Цян.

Премиерът означи също, че Китай ще продължи да уголемява достъпа до своя пазар, да усъвършенства бизнес средата, да подсигурява, че непознатите компании ще бъдат третирани еднообразно с локалните, да предизвиква лоялната конкуренция и пази правата на благосъстоятелност и ползите на бизнесмените.

Ли Цян поздрави Американско-китайския бизнес съвет във връзка неговата 50-годишнина, която се отбелязва тази година, и оцени високо приноса му за възстановяване на комерсиалното съдействие, двустранните връзки и повишение благосъстоянието на хората в двете страни.

Марк Каспър и други членове на делегацията споделиха, че съветът поддържа развиването на устойчиви двустранни връзки, както и икономическото и комерсиално съдействие, което, съгласно тях, ще даде голям подтик за растежа и на Китай и на Съединени американски щати. Отбелязвайки, че китайският пазар е от решаващо значение за повишение на конкурентоспособността на американските компании, те подчертаха, че съветът приветства заявките на държавното управление в Пекин, че ще задълбочи промените и отварянето. Американските представители показаха и вяра, че двустранните връзки ще се развиват обикновено, тъй че бизнесът да има по-голяма сигурност за работата си.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР