Китай иска визови и митнически облекчения за туристите си. Това

...
Китай иска визови и митнически облекчения за туристите си. Това
Коментари Харесай

Китай иска визови и митнически облекчения за туристите си

Китай желае визови и митнически облекчения за туристите си. Това стана на среща в НДК с над 700 делегати от Централна и Източна Европа и Китай и над 300 представители на бизнеса и локалните управляващи.
Глобално мислене и деяние на локално равнище е акцентът на самодейността, която е продължение на форума 16+1 на европейските страни и Китай, който се организира в София през юли.

" Отдаваме огромно значение на свързаността с Китай, освен превоз и инфраструктура, а и туризъм, осведомителни технологии, дребни и междинни предприятия, индустриални зони и селско стопанство ", разгласи министърът на българското председателство на Европейски Съюз Лиляна Павлова, представена от БТВ.

Премиерът Бойко Борисов изясни, че днешният конгрес се осъществя в миг, когато в Брюксел е завършила срещата на Европейския съюз с Азия.

" В Брюксел бяха обрисувани огромните благоприятни условия на нашия пазар. 60% от популацията и 70% от Брутният вътрешен продукт в света са Европа с Китай, само че сме в обстановка с наложени наказания от Съединени американски щати за Китай. Ако приемем, че свободният пазар и конкурентността са движещи сили, глобите са прътът в колелата, който стопира и трансформира конкурентността на бизнеса ", разгласи българският министър председател.

Цао Дзиенмин, заместител ръководителят на Китайското национално заседание, изиска визови и митнически облекчения за китайските туристи и разгласи, че практическото съдействие продължава да се развива.

Китайските туристи са на 13-о място по посещаемост у нас, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. От 3 на 10 милиарда щатски $ порастват вложенията на Китай в Централна и Източна Европа. Европейските страни са вложили 1,4 милиарда $ в Китай. От 200 хиляди до 1 милион са се нараснали визитите на туристи.

Китай поддържа европейската интеграция, един проспериращ Европейски Съюз ще е значим съставен елемент за нашето съдействие, разгласи Цао Дзиенмин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР