След изменението на общинската наредба от подпомагането ще могат да

...
След изменението на общинската наредба от подпомагането ще могат да
Коментари Харесай

С по 100 лв. повече ще дава община Монтана на семействата с новор...

След изменението на общинската разпоредба от подпомагането ще могат да се употребяват и фамилиите с осиновени деца. Право на подкрепяне ще имат и младежи от общината, които до неотдавна са били студенти, прибрали са се в Монтана и имат дете. Досега те не са имали право да получат пари за новородено дете, защото в последните три години адресната им регистрация е била в други градове, където се намират университетите, в които са учели.

 

Сега обаче ще могат да обезпечат бележки от висшите образователни заведения, че са били постоянни студенти и да получат средства за новородено дете.

 

Общинският консултант и ръководител на бюджетната комисия в общинския съвет в Монтана Станимир Стоев разяснява, че заделените в бюджета на Общината за тази година средства ще стигнат за подкрепяне на фамилиите с новородени деца, в случай че броят им бъде непосредствен до този през предходната година.

 

Съветниците отхвърлиха предложение за предоставяне на повече пари на фамилии, в които родителите са висшисти, защото това би било дискриминация по учебен ценз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР